tisdag 30 november 2010

Snö, snö, snö

I lördags bar det av till Köpenhamn för den årliga julresan. Den brukar gå ut på att vi går in på Tivoli, fryser tills vi inte känner våra armar och ben längre, ger upp, går in på något varmt fik, dricker varmt kaffe tills vi storknar och sen åker hem.
Vi trodde att det skulle bli samma i år med för när vi närmade oss Helsingborg hamnade vi i ett enormt snöoväder. Himlen blev alldeles mörk och det fullkomligt vräkte ner snö.
Vi satt i bilen vid färjan ett tag och funderade. Var det värt att åka över? Å andra sidan var ingen av oss direkt sugen på att ha åkt ner till Helsingborg för att sedan vända och åka hem igen.
Väl i Helsingör så fortsatte snöandet. Det var till och med än värre där än vad det var i Sverige.
Vi försökte vara lite smarta och tänkte att det kanske kunde vara bra att undvika Strandvägen till Köpenhamn utan vi tar motorvägen istället. Nu vet jag ju förvisso inte hur Strandvägen såg ut, men jag gissar på att motorvägen var ungefär lika illa.
Väl inne i Köpenhamn dock så blev det faktiskt bättre. Det snöade inte speciellt mycket, inte heller var det speciellt kallt. Vi hade det faktiskt rätt så bra på tivoli. Vi gick och tittade på marknaden, testade den nya kameran lite grann, drack kaffe och bara hade det allmänt trevligt.


Inga kommentarer: