torsdag 5 januari 2012

Vem är du?

Siri har gjort en personlighetsförändring igen. Tyvärr till det "sämre" eller hur man nu ska uttrycka det. Hon är inte alls den där lilla nöjda tjejen längre som pratar och skrattar non stop. Nu är hon kinkig, svår att få att somna och blir tokförbannad på babygymmet efter bara 10 minuter. Tydligen är det ett så kallat utvecklingssprång som sker när de är 11-12 veckor gamla... och ja...nåt är det ju som håller på att hända.
Tidigare så var hon rätt vass på att få tag på och greppa om leksakerna i babygymmet... nu så skakar hon frustrerat på armar och händer och ser inte ut att ha någon som helst kontroll över vad hon gör. Hon är spänd som en fiolsträng, något som märks ganska tydligt när hon ska sova... minsta lilla ljud och hon rycker till och är klarvaken. Detta bådar inte gott för en mamma som har knakande fotleder.
Så här brukar det se ut: 
Efter mycket om och men får man henne att sluta vifta på armarna och slappna av så att hon kan somna.
Man sitter hos henne en stund tills det verkar som om hon sover djupt.
Man reser sig sakta sakta upp från stolen...
Tar ett steg för att gå därifrån
KNAK i fotleden
Siri rycker till och slår upp sina stora blå och börjar vifta med armar och ben och så får man börja om från början.
I måndags natt var det extra kämpigt då det hela uttryckte sig på ett sådant sätt att när jag skulle lägga Siri för natten så började hon utan anledning gallskrika... och så höll det på i några timmar.. ingenting man gjorde var bra. Hon somnade vid 00.30 på natten. Då var det en mamma som var helt slut! Ögonen gick i kors på mig.
Sen sov hon förvisso. Hon är jätteduktig och sover hela nätterna... men jag är tyvärr inte gjord för att vara uppe så sent tror jag.

Inga kommentarer: